Kasım 27, 2022

PoderyGloria

Podery Gloria'da Türkiye'den ve dünyadan siyaset, iş dünyası

Noel filmleri, müzik, genel kültür ve daha fazlası hakkında en iyi bilgiler

Bayram Dışı Noel Turu

Jim Carrey ve Jeff Daniels, Dumb and Dumber’da rol alıyor (Fotoğraf: Warner Brothers Entertainment, Inc.)
  1. Dennis Richards’ın canlandırdığı Dr. Christmas Jones, hangi 1999 Bond filminde nükleer fizikçidir?
  2. Christmas Adası, Nova Scotia’daki Bras d’Or Göller Bölgesi’nde, hangi eski İngiliz kolonisinde yer alan bir adadır?
  3. Christmas Humphreys (1901 – 1983), zamanının en ünlü İngiliz hangi dine dönüştü?
  4. Noel mermisi neydi? 1919’da Amerikalı bir doktor tarafından inşa edilen gemi, birçok kişi tarafından türünün en kötüleri arasında sayıldı ve ilk gezisinde düştü.
  5. Noel böceği, hangi ailenin ana vatanı Avustralya’dan çok eski Mısır’la akrabadır?
  6. Asya ülkesinde lise düzeyindeki Amerikalı oyuncuların her yıl iki yılda bir düzenlenen Noel Kasesinde yarıştığı Super Bowl gibi mi?
  7. Noel hastalığının – veya hemofili B – hangi İngiliz hükümdarının soyundan gelenleri etkilediği düşünülüyor?
  8. 1994 filminde Jim Carrey’in canlandırdığı Mr. Christmas karakterinin ilk adı nedir? Aptal ve aptal?
  9. Rickem Christmas Jr (2019 doğumlu) profesyonel bir basketbol oyuncusunun oğludur – ancak anne tarafından büyükbabası; Beşinci en zengin Afrikalı Amerikalı (yazarken)?
  10. Danny Christmas hangi Olimpiyat sporunda Bayanlar Drops – Le Col için yarışacak?

genel bilgi turu

Manchester silueti (Fotoğraf: Anthony Devlin/Getty Images)

Bu soruların cevaplarını yüksek sesle (sırasıyla) konuşmak yardımcı olabilir.

  1. Aravora ve Black ve Barents her türlü ne?
  2. The Steps’in hangi üyesinin gerçek adı Ian Watkins?
  3. Matematikte, hangi karakter genellikle var olan “gerçek sayılar” kümesini temsil eder?
  4. Kornea vücudun hangi organında bulunur?
  5. Kükürtün kimyasal sembolü nedir?
  6. Camellia sinensis, hangi yaygın yiyeceğin Latince iki terimlisidir?
  7. Greater Manchester hangi posta kodu alanını kapsıyor?
  8. Dünyanın en kısa yerinin adı Norveç’te hangi köyde vardır? Üzerinde dairesel bir vurgu bulunan İngilizce bir sesli harftir.
  9. Ana Aracı Olarak Hangi Tesla Modeli Tanıtılıyor?
  10. Matematikte “faktörü” temsil etmek için hangi sembol kullanılır?

tek tur yok

Aşağıdaki garip kelime kombinasyonu, İngiltere’nin en iyi 40 Noel 1 numarasına ulaşan sanatçılar için bir dizi anagramdır.

  1. Kasaba Şehri
  2. domuz izleri
  3. vadiler
  4. canlı mojo
  5. Garaj Aziz Çin Teması
  6. tavuk silgi
  7. Gelincik aslan.
  8. Martılar Radyo.
  9. erkek çocuklar.
  10. mavi kuş sıcak

Düşünce Treni Turu (Çoktan Seçmeli)

Kırmızı bacaklı keklik (Fotoğraf: Gary Chalker/Getty)

Noel’in ilk gününde, gerçek aşkım bana verdi; Armut ağacında Kürt milliyetçiliğinin simgesi. Ancak kırmızı bacaklı kekliğin Latince adı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Pirus komünisi
b) Electuris rufa
c) Perdix perdix
d) homo sapiens

Latince iki terimden bahsetmişken, boa yılanı, İngilizce dilinde Latince adıyla bilinen tek hayvandır. Peki sizinle Latince konuşabilen tek bankamatik hangi ülkede bulunuyor?
Kolombiya’ya
b) Vatikan Şehri
c) İzlanda
d) Monako

Paradan bahsetmişken, evcil hayvanlar 2003’ten beri İngiltere’de ne kadar yemiş?
a) £3.46
b) 30 bin sterlin
c) 1,5 milyon sterlin
d) 80 milyon sterlin

Evcil hayvanlardan bahsetmişken, İngiltere’de evcil hayvanlar için “pasaport” fikri, Monster Raving Loony Party’nin hangi yılda resmi politikasıydı?
a) 1983
b) 2006
c) 1947
d) 1990

Canavarlardan bahsetmişken, bir Shiraim ne değil de belirli bir Japon doğaüstü varlığıdır?
a) ayak tırnakları
b) anüs
c) ağız
d) göbek

Gözlerden bahsetmişken, kaç arısı var?
bir şey hariç
b) iki
c) beş
d) 50’den fazla

Arılardan bahsetmişken, hayatta kalan en eski marka olmasına rağmen, hangi şirket kutularında ölü bir aslanın vücudundan kendiliğinden doğan bir arı görüntüsü bulunur?
bir kase
b) Lyle’ın altın şurubu
c) Fiat
d) ExxonMobil

Markalardan bahsetmişken, 1967’de Ekvador Bequeza’nın belediye başkanı seçilenin bir ticari markası mı?
motosiklet
b) ayak deodorantı
c) tuvalet kağıdı
d) parçalayıcı ofis

Ekvador’dan bahsetmişken, Chimborazo Dağı’nın benzersiz özelliği nedir?
a) Dünyadaki en küçük kurbağanın tek yuvasıdır.
b) Dünyanın en üçgen dağıdır.
c) Zirvesi, Dünya’nın merkezinden en uzak noktadır.
d) Adını tatlıdan alan tek dağdır.

Boydan bahsetmişken, Noel’in on ikinci gününde gerçek aşkım bana 12 lord verdi. Ancak bunlardan hangisi “zamanın efendisi”nin gerçek adıdır – takvime “artık saniyeler” eklemekten sorumlu kişiler (Dünya atom saatleriyle senkronize olmadığında)?
a) Peter Webberley
b) Jeremy Webley
c) Tim E ve Amy
D) Kristen Ecclestone

noel engel turu

Türk Lokumu: Bir Noel favorisi (Fotoğraf: Andrew Dernie/Getty)

Tanınmış bir süpermarket markasının web sitesine göre Noel hediyelerini içerik listeleriyle eşleştirin*

  • Lokum
  • dolgu
  • brendi tereyağı
  • ızgara patates
  • Kıyma
  • Stilton
  • Noel şekeri
  • at sırtında şeytanlar
  • ceviz kavurma
  • et suyu
  1. Karışık Üzüm Meyveleri (%36) (kuru üzüm, Şili alevli kuru üzüm, kuru üzüm, kuş üzümü), şeker, elma suyu, kuvvetlendirilmiş buğday unu (buğday unu, kalsiyum karbonat, demir, niasin, tiamin), COURVOISIER® VSOP Konyak (%4) ( Renklendirici (sade karamel), hurma yağı, şeri, buğday-glikoz-fruktoz şurubu, portakal kabuğu, nemlendirici (bitkisel gliserin), krema (süt), brendi, badem, kiraz, ceviz, portakal suyu konsantresi, limon kabuğu, pirinç Un , ayçiçek yağı, tuz, karışık baharatlar, portakal yağı, renk (antosiyanin), sitrik asit, maya.
  2. Süt ve tuz.
  3. Şeker, su, mısır nişastası, asitlik düzenleyici (potasyum tartrat), limon yağı, meyve ve sebze konsantreleri (ebegümeci, elma, havuç, turp, kırmızı lahana), tatlandırıcılar.
  4. Et suyu (%72) (su, kemik suyu, sığır eti, soğan, havuç, salça, öğütülmüş beyaz biber, öğütülmüş defne yaprağı), su, kırmızı şarap (potasyum metabisülfit koruyucu), mısır unu (ikinci Kükürt Oksit için koruyucu), Beef & Dana Demi-glace (Sığır Özü, Mısır Nişastası, Tuz, Şeker, Dana Özü, Domates Konsantresi, Kırmızı Şarap Konsantresi, Soğan Konsantresi, Havuç Konsantresi, Kereviz Konsantresi, Pırasa Konsantresi), Outlet (madde koruyucu (kükürt dioksit), domates salça, pancar yağı, tuz, renk: sade karamel, kavrulmuş sarımsak püresi, biberiye, ezilmiş karabiber, öğütülmüş defne yaprağı.
  5. Tuzsuz tereyağı (süt), pudra şekeri, brendi (%7).
  6. Su ilave edilmiş füme domuz pastırması (%62) (domuz göbeği, su, tuz, koruyucular (sodyum nitrat, sodyum nitrit), antioksidanlar (sodyum askorbat), kuru erik (%38), koruyucu (potasyum sorbat).
  7. Ekmek kırıntıları (%37) (kuvvetlendirilmiş buğday unu (buğday unu, kalsiyum karbonat, demir, niasin, tiamin), su, maya, tuz, işleme yardımcısı (enzim, kalsiyum sülfat), un kürleme maddesi (askorbik asit), soğan (%31) ), kolza yağı, peksimet C4 (kuvvetlendirilmiş buğday unu (buğday unu, kalsiyum karbonat, demir, niasin, tiamin), tuz, maya), su, tereyağı (süt) (%5), adaçayı (%1,0), Maydanoz, kekik, biberiye, karabiber, sebze suyu (tuz, patates maltodekstrin, laktoz (süt), maya özütü, zerdeçal özü, adaçayı özü, soğan özü, maydanoz özü, kekik), kekik yaprağı, fesleğen, yabani adaçayı, tuz (tuz, kür yardımcısı (sodyum ferrosiyanür)), mercanköşk.
  8. Yaban havucu, soğan, incir sosu (%17) (kuru incir, soğan, esmer şeker, kuru kayısı [apricots, rice flour, preservative (sulphur dioxide)]Ortasından portakal suyu, su, tuzsuz tereyağı (süt), balzamik sirke [red wine vinegar, concentrated grape must, sulphur dioxide], tuz, modifiye mısır nişastası, karabiber, yenibahar, tarçın), serbest pastörize yumurta, ceviz (%4), kuru kayısı (kayısı, pirinç unu, koruyucu (kükürt dioksit)), kaju (%4), tuzsuz tereyağı. (süt), bulgur, kabak çekirdeği, yer fıstığı, ayçiçek yağı, sarımsak püresi, badem, porçini mantarı, maydanoz, kırmızı biber, tuz, karabiber, öğütülmüş rezene, pul biber.
  9. Şeker, elma püresi, kuru üzüm (%11) (kuru üzüm, ayçiçek yağı), kuru üzüm (%11) (kuru üzüm, ayçiçek yağı), kuş üzümü (%7) (kuş üzümü, ayçiçek yağı), domuz yağı (%4) (hurma yağı) , pirinç unu, ayçiçek yağı), narenciye kabuğu (%3) (portakal kabuğu, glikoz-fruktoz şurubu, şeker, limon kabuğu, asitlik düzenleyici (sitrik asit)), kayısı püresi, glikoz şurubu, brendi, un Mısır, Karışık Baharat ( zemin) Kişniş, Öğütülmüş Sinameki, Öğütülmüş Zencefil, Zemin Kimyon), Asitlik Düzenleyici (Asetik Asit), Biber, Siyah (Kamış Pekmezi, İnvert Şeker Şurubu), Portakal Yağı.
  10. Patates (%90), ördek yağı (%3), ayçiçek yağı, pirinç unu, dekstrin, patates, nişasta, tuz, aroma, dekstroz, renk: karamel, doğal aroma.

* Bu durumda:

cevaplar:

Bayramsız doğum günleri

1) Dünya yeterli değil
2) Kanada
3) Budizm
4) uçak
5) bok böceği
6) Japonya
7) Victoria
8) Lloyd
9) Michael Jordan
10) Bisiklete binme

Genel Bilgi

  1. bedava
  2. H
  3. s
  4. Göz
  5. s
  6. Çay
  7. m
  8. Ey
  9. s
  10. !

1s yok

  1. Conway Tweety (1958)
  2. Baharat Kızları (7/8/1996)
  3. Slade (1973)
  4. Tom Jones (1966)
  5. Makineye Karşı Öfke (2009)
  6. Ed Sheeran (2017)
  7. Leona Lewis (2006)
  8. Kızlar Yüksek Sesle (2002)
  9. Bonnie M (1978)
  10. İnşaatçı Bob (2000)

düşünce treni

  1. B
  2. B
  3. C
  4. a
  5. B
  6. C
  7. B
  8. B
  9. C
  10. a

Noel hediye sepeti

  1. Noel şekeri
  2. Stilton
  3. Lokum
  4. et suyu (sığır eti)
  5. brendi tereyağı
  6. at sırtında şeytanlar
  7. Doldurma (domuz eti ve adaçayı)
  8. ceviz kavurma
  9. Kıyma
  10. ızgara patates

Sorman komik. . . Bir kez daha: QI Elfler, sorularınızın çoğunu yanıtladı BBC ile işbirliği içinde, Faber tarafından 12.99 £ karşılığında yayınlandı.

READ  Mumal Şeyh, arkadaşları ve ailesiyle Türkiye'de tatilin tadını çıkarıyor