Haziran 21, 2024

PoderyGloria

Podery Gloria'da Türkiye'den ve dünyadan siyaset, iş dünyası

Leaky Soyuz uzay aracı, uzay istasyonundan ayrılır ve hızlı bir inişle Dünya’ya döner.

Leaky Soyuz uzay aracı, uzay istasyonundan ayrılır ve hızlı bir inişle Dünya’ya döner.

Aralık ayında büyük bir soğutma sıvısı sızıntısına maruz kalan bir Soyuz uzay kapsülü, mühendislerin çalışması için Dünya’ya dönmek üzere 28 Mart Salı günü erken saatlerde Uluslararası Uzay İstasyonundan mürettebatsız ayrıldı.

Sızdıran bir Soyuz MS-22 uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rus yapımı Rassvet modülündeki kenetlenme limanından gemide astronot olmadan fırlatıldı – Rusya’nın uzay ajansı Roskosmos için nadir bir durum. Uzay Programı – 05:57 EST (0957 GMT). Soyuz, Dzhezkazgan’ın yaklaşık 91 mil güneydoğusunda, sabah 7:45 EDT’de (1145 GMT) Kazakistan bozkırlarına inecek, ancak NASA inişi canlı yayınlamadı. Roskosmos YouTube’da canlı yayınlandı (Yeni bir sekmede açılır).