18 Şubat’ta Mars’a iniş nasıl görüntülenir | Uzay

Mars’a iniş Zor. Bu yüzden yarın ne zaman izlemek isteyeceksiniz azim Daha önce Mart 2020 olarak biliniyordu), o zamandan beri Kızıl Gezegene inen ilk yapay nesne olacağı umulmaktadır. Insight Mars 2018’de Lander. O zamandan beri ilk Rover olacak Merak 2012’de küme düştü. İniş nedeniyle Krater GölüMars’ın ekvatorunun hemen kuzeyinde yer alan Perseverance, toprak örnekleri toplamak ve eski yaşamın izlerini aramak için bol miktarda bilimsel araç taşıyor. Başka bir dünyaya dokunmak gibi bir şeyi – ilk kez – görmemizi ve duymamızı sağlayan gelişmiş görsel-işitsel teknoloji ile donatılmıştır. Heyecan verici olacak! NASA TV Etkinliğin canlı yayını yarın 18 Şubat 14:15 EST (19:15) itibarıyla başlayacak UTC); Yaklaşık 15:55 EST (20:55 PM) iniş yapacak UTC).

Nerede görmeli: NASA TVVe YoutubeVe TwitterVe Sosyal ağ sitesi FacebookVe LinkedinVe SeğirmeVe Dailymotion, Ve Teta.

2021 ay takvimleri burada. Birkaç tane kaldı. Gitmeden önce sipariş edin!

Dayanıklılıkta yenilikçi kameralar ve mikrofonlar, eksenlerinin büyük bir bölümünü yakalayacak Giriş, iniş ve iniş İşleme. Bu süreç bazen uzay mühendisleri tarafından şöyle adlandırılır: Yedi dakikalık korkuBirçoğu bunu görevin en önemli ve tehlikeli parçası olarak görüyor.

NASA’ya göreMühendisler, düşüşün önemli kilometre taşlarını aşağıdaki tahmini sürelerde almayı bekliyorlar. Sinyallerin Mars’tan Dünya’ya gitmesi gereken mesafe nedeniyle, bu olaylar aslında, aşağıda belirtilenden 22 saniye önce olan 11 dakika Mars’ta gerçekleşiyor. Ayrıca, uzay aracı çoktan geçinceye kadar tahmin edilmesi zor olan Mars atmosferinin özellikleri de dahil olmak üzere, yukarıda bahsedilen yer işaretlerinin kesin zamanlamasını çeşitli faktörler etkileyebilir.

– Denizcilik aşaması ayrımı: Uzay aracının son altı buçuk aydır, NASA’nın Yaratıcı Mars helikopteri karnına takılı halde sürekli olarak uçmakta olan kısmı, yaklaşık 15:38 EST’de giriş kapsülünden ayrılacaktır ( 12:38 PDT, 20:38 UTC).

– Atmosfere giriş: Uzay aracının Mars’ın atmosferinin zirvesine saatte 12.100 mil hızla (19.500 kilometre / saat) 15:48 EST (12:48 PM PDT, 20:48 UTC) Koordinatörü) ulaşması bekleniyor.

– Tepe Isıtma: Atmosferden kaynaklanan sürtünme, uzay aracının tabanını 3:49 PM EST’de (12:49 PM PDT, 20:49 UTC) yaklaşık 2.370 Fahrenheit (yaklaşık 1.300 santigrat derece) sıcaklığa kadar ısıtacaktır.

– Paraşüt Dağıtımı: Uzay aracı paraşütünü yaklaşık 15:52 EST’de (12:52 PM PDT, 20:52 UTC) süpersonik hızda açacaktır. Doğru yerleştirme süresi, uzay aracının bir iniş hedefini vurma yeteneğinin doğruluğunu artıran yeni Menzil Tetikleme teknolojisine dayanmaktadır.

– Isı Kalkanı Ayrılması: Giriş kapsülünün koruyucu tabanı, paraşüt yayıldıktan yaklaşık 20 saniye sonra ayrılır. Bu, aracın yerden mesafesini belirlemek için radarı kullanmasına ve güvenli bir iniş yeri bulmak için araziye bağlı navigasyon teknolojisini kullanmasına olanak tanır.

– Arka Kapak Ayrımı: Paraşüt giriş kapsülünün arka yarısı, 15:54 EST’de (12:54 PM PDT, 20:54 UTC) gezici ve Jetpack’ten (İniş Aşaması olarak bilinir) ayrılacaktır. Jetpack retrorocket’i yavaşlamak ve iniş alanına uçmak için kullanacaksınız.

İniş: Gökyüzü vinci manevrasını kullanarak, iniş uzay aracı, gezgini naylon halatlar üzerinde yüzeye indirecektir. Uzay aracının Mars’a bir insan yürüme hızında (saatte yaklaşık 1,7 mil veya saatte 2,7 kilometre) yaklaşık 15:55 EST’de (12:55 PM PDT, 20:55 UTC) inmesi bekleniyor.

Mars'ın kırmızımsı bir manzarası üzerinde dönen bir uzay kapsülünün üstten görünümü.

NASA’nın Perseverance Probe’sini içeren atmosferik yapı, bu resimde atmosferde alçalırken kendisini Mars’ın yüzeyine doğru yönlendiriyor. Uzay aracının Mars’a güvenli bir şekilde inmesi için yüzlerce kritik olayın kusursuz bir şekilde ve tam zamanında gerçekleştirilmesi gerekiyor. Resim NASA/ JPL-Caltech.

Gezici, yaklaşık 12.000 mil / saat (19.000 km / saat) hızla giderken Mars atmosferine çarpacak ve koruyucu bir ısı kalkanı onu yavaşlatmaya yardımcı olduğu için gökyüzünde seyahat edecek. Ardından, yaklaşık 1 mil (1.5 km) yükseklikte, iniş takımı motorlarını ateşlerken, yeni bir araziye bağlı navigasyon sistemi güvenli bir iniş noktası belirlemeye başlayacak. Temel olarak, aşağıdaki araziyi tarayacak ve analiz edecek, ardından veri tabanındaki haritalarla eşleştirecek ve iniş için hazırlanacaktır.

READ  Büyücü Merlin'in efsanesini yansıtan orijinal "Stonehenge" i keşfedin

70 fitlik (21 m) bir paraşüt, aracı daha da yavaşlatmak için konuşlandırılacak ve daha önce bir sürünmeye neden olacak Gökyüzü vinci Gezgini yola indirme görevi başlıyor. Sky Lift, Curiosity’nin kullandığı iniş ve iniş sistemiyle aynıdır ve gezginlere nazik ve yumuşak (umarım) bir iniş sağlamak için tasarlanmış tamamen otonom bir sistemdir.

Tasarım açısından gezici, Merak Şu anda mevcut gezici Gale Krateri, Ama bazı farklı bilimsel araçları var. Merak, geçmişte yaşanabilirliğin kanıtlarını bulmaya odaklanırken, yaptığı gibi, sebat, yaşamın kendisinin doğrudan kanıtını aramaktır. Bu o zamandan beri ilk görev olacak Viking 1 ve 2 Bunu yapmak için 1970’lerin sonu / 1980’lerin başında iniş.

İnanılmaz yeni Perseverance kameraları tüm bu sürecin çoğunu yakalayacaktır. Uzay aracının arka kapağına monte edilmiş bir kamera yukarı bakmaktadır. Bu, yavaşladıkça yerleştirilen paraşütlerin bir görüntüsünü kaydedecektir. Ardından, altta iniş aşamasını gösteren ve Mars’ta Dünya ile ilk temas eden teması fotoğraflayacak bir kamera var. Bu teknoloji kombinasyonu bize henüz komşu bir dünyaya inmek için en detaylı video ve fotoğraf kayıtlarını sağlayacaktır. Laurie SırNASA’nın Bilim Misyonu Müdürlüğü’ndeki gezegen bilimi bölümünü yöneten O, gazetecilere şunları söyledi:

Kendimizi ilk kez başka bir gezegene inerken göreceğiz.

Ancak, Uluslararası Uzay İstasyonundaki olaylara ve Dünya’dan roket fırlatılmasına alıştığımız için görüntülerin canlı yayını olmayacak. Bunun nedeni, verilerin Mars’tan Dünya’ya aktarılmasındaki gecikmedir ki bu, eski çevirmeli bağlantılardan bile daha yavaştır. Ancak, kullanarak yerde azim görebiliriz. Mars Keşif Orbiter, En azından inişten kısa bir süre sonra bizimle düşük çözünürlüklü görüntüleri paylaşabilir. Ayrıca, şu adresteki Görev Kontrol Merkezi’nden canlı yayınlarımız olacak. NASA’nın Jet Tahrik Laboratuvarı Pasadena, California’da. Curiosity inişinin anlık görüntüleri bize bazı ikonik fotoğraflar bıraktı (Giriş Bobak Ferdowsi). Kesinlikle, Korona virüs Görev Kontrol Merkezinde protokoller yürürlükte kalacak, ancak bir pandeminin bile kutlamayı hafifletmesi pek olası değil. Proje yöneticisi yardımcısı sebat Matt Wallace Dedi ki:

Covid’in aşağı yukarı zıplamamızı ve yumruk atmamızı engelleyeceğini sanmıyorum. Ne olursa olsun, o şeyi güvenli bir şekilde yüzeye çıkardığımızda pek çok mutlu insan göreceksiniz.

Mavi gömlekli NASA çalışanları gülümsüyor ve kucaklaşıyor.

2012 Curiosity Landing’i kutlayan NASA-JPL misyonundaki Ana Kontrol Merkezi’ndeki araştırmacılar. NASA üzerinden görüntü / Günlük posta.

Şimdiye kadar, Mars’a yalnızca sekiz başarılı iniş yapıldı: Viking 1 ve Viking 2 (her ikisi de 1976), Pathfinder (1997), Spirit and Opportunity (ikisi de 2004), Phoenix (2008), Curiosity (2012) ve InSight (2018) .).

READ  Uzmanlar, COVID-19'un muhtemelen bir salgın haline gelebileceğini söylüyor. Anlamı bu.

Sovyetler Birliği, Mars’a başarıyla bir uzay aracı indiren diğer tek ülkedir. Bu 1971 ve 1973’teydi.

Öte yandan, oraya vardıklarında, Mars misyonları yıllarca devam edebilir ve Dünya’dan gelen robotik araçlar, Mars’ın yörüngesinde yıllarca kaldı. Perseverance Mission ile NASA şimdiye kadar ilk kez yeni bir şey deneyimleyecek; Mars’ın ince havasında küçük bir helikopter fırlatacak. Helikopter çağrıldı zeka. Gelecekteki Mars misyonları için önemli yerleri hedeflemek amacıyla genç gezegeni keşfetmeye çalışacak.

NASA, Perseverance uzay aracı için iniş yeri olarak Jezero Krateri’ni seçti ve bunun iyi bir nedeni var. Bilim adamları, bölgenin bir zamanlar sular altında kaldığına ve 3,5 milyar yıldan daha önce eski bir sulu nehir deltasına ev sahipliği yaptığına inanıyor. Krater duvarının üzerinden dökülen nehir kanalları, çevresinden çamur mineralleri taşıyan bir göl oluşturdu. Mikrobiyal yaşam, kraterde bu ıslak dönemlerden birinde veya daha fazlasında yaşamış olabilir ve öyleyse, göl veya kıyı yatağı çökeltilerindeki kalıntılarına dair işaretler olabilir. Bilim adamları, bölgenin nasıl oluştuğunu ve evrimleştiğini inceleyecek, geçmiş yaşamın işaretlerini arayacak ve bu işaretleri koruyabilecek Mars kayaları ve toprağı örneklerini toplayacaklar. İniş yeri seçim süreci, keşif ekibinin üyelerini ve 60’ın üzerinde aday siteyi dikkatle tarayan dünyanın dört bir yanından bilim adamlarını içeriyordu. Ancak, her biri kendine özgü özelliklere ve çekiciliğe sahip potansiyel sitelerin beş yıllık kapsamlı bir çalışmasının ardından, Jezero zirveye çıktı.

Landing Perseverance için hazırlık olarak NASA, iniş kaynakları, angajman yöntemleri ve sosyal fırsatlar sunuyor. Ve dahası. Posterler, çıkartmalar, bilgi notları, ödev düzeltmeleri ve daha fazlasını indirin. Diğer uzay meraklılarıyla çevrimiçi olarak bağlantı kurabileceğiniz ve NASA uzmanlarının en acil sorularını sorabileceğiniz sanal bir iniş etkinliğine katılmak için kaydolun. Dersler ve öğrenci etkinlikleri alın, hatta sanal pasaport damgaları bile mevcut Buradaki web siteleri aracılığıyla.

Mars gezegeni görünümünde 4 füzeli bir insansız hava aracına benzeyen ve yere temas eden tekerlekleri olan bir makine.

NASA, Mars’taki kalıcılığı nazikçe azaltmak için Gökyüzü Kolu’nu kullanacak. Sanatçı konsepti NASA.

Sonuç: Yarın Jezero Krateri’ne iniş yapacağı için, NASA’nın Azim Aracı toprak örnekleri toplamak ve eski yaşamın izlerini aramak için bilimsel araçlar taşıyacak. Ayrıca, başka bir dünyaya ilk kez dokunmanın nasıl bir his olduğunu görmemizi ve duymamızı sağlamak için görsel-işitsel teknolojiyi kullanacak. Sebat indirmek için canlı yayın nasıl izlenir.

READ  Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin müdürü, değişkenler kök salmadan ve salgını şiddetlendirmeden önce Amerika Birleşik Devletleri'nin Covid'i durdurması gerektiğini söylüyor.

CNET’ten daha fazlasını okuyun: NASA’nın Mars Gezgini: İniş gününde neler beklenir

Perseverance Hot Wells, Mars’taki yörüngeden önce mağazalara indi

Rovera

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *