Haziran 29, 2022

PoderyGloria

Podery Gloria'da Türkiye'den ve dünyadan siyaset, iş dünyası

Bu ayarları değiştirmediğiniz sürece Google sizi izlemeye devam eder

Nereye gidileceğini Google bilir. Her zaman nerede olduğunuzu bilmesini nasıl engelleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Getty Resimleri

Google uygulamalarından herhangi birini kullanıyor musunuz? Öyleyse, takip ediliyor olabilirsin. Google hesabınızda konum geçmişini kapatsanız bile, henüz tam olarak net değilsiniz. Bu ayarı devre dışı bırakmak tek seferlik bir çözüm gibi görünse de bazı Google uygulamaları Hala konum verilerinizi saklar. Google Haritalar uygulamasını açın veya bir zaman damgasıyla yaklaşık konumunuzu kaydeden herhangi bir platformda Google aramayı kullanın.

nasıl yapılır-teknoloji ipuçları-logo-rozeti.  png

Brett Pierce/CNET

2018’e ulaştıktan sonra Haber AjansıAncak Google, hangi konumun ve diğer verilerin kaydedildiğini ve nelerin silineceğini aşağıdaki gibi özelliklerle kontrol etmeyi kolaylaştırdı: Haritalardaki verileriniz ve arama yaparak sitenizdeki kontrollere hızlı erişim sağlar. Nereye bakacağını bilmelisin.

Konum geçmişini kapatmak yalnızca bulunduğunuz yeri kaldırır Google Haritalar zaman çizelgesi Belirli bir zamanda belirli verilerle konumunuzu kaydeden bir özellik. Google Destek sayfası Bu bağlamda, kapatıldığında bile, Web ve Uygulama Etkinliği gibi “bazı konum verilerinin diğer ayarlara kaydedilebileceğini” belirtiyor. Google, özellikleri daha kişisel ve kullanışlı hale getirmek için bu verileri kullandığını ve bu bilgilerin asla üçüncü taraflarla veya reklam verenlerle paylaşılmadığını söyler. Ancak yine de bu konuda rahat değilseniz, birkaç adım daha atarak Google’ın 7/24 nerede olduğunuzu bilmesini genellikle engelleyebilirsiniz.

Bu varsayılan ayarı kapatmanın bazı dezavantajları olduğunu unutmayın. Google’ın ayarları bazılarına müdahaleci gibi görünse de, insanların başka bir şehirdekiler yerine yakındaki işletmeleri bulmalarına veya kişiselleştirilmiş reklamları görmelerine yardımcı olmak gibi süper kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi deneyimin yapılandırılmasına da yardımcı olur. Google’a göre, kullanıcılara rastgele bilgiler yerine daha alakalı bilgiler sağlamaya yardımcı olurlar.

İşte nasıl yapılacağı gerçekten Google izlemeyi kapatın ve bunu yapmanın sonuçları ne olabilir.

Google konum izlemeyi kapatın

Google’ın sitenizi kaydettirmesini tamamen durdurmak için yapmanız gerekenler:

1. açmak Google.com Bir masaüstü veya mobil tarayıcıda, sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak Google hesabınızda oturum açın.

2. Sağ üst köşedeki kullanıcı simgenize tıklayın ve Google hesabınızı yönetin.

3. Tıklayın Gizlilik ve kişiselleştirme.

4. Tıklayın Yaptığım şeyler ve ziyaret ettiğim yerler.

5. Tıklayın Konum kaydı içeri Tarih ayarları Kutu. bunu aç Etkinlik Kontrolleri.

6. Aşağı Konum Tarih, yazan sağ düğmeye tıklayın kapatmak. Bu bir açılır pencere açar.

7. Bu pencerenin en altına gidin ve tıklayın Dur.

google haritalar telefon logosu

Google’ın konumlarınızı Haritalar’dan saklamasını önleyin.

Angela Lang / CNET

Google’ın bunu saklamasını engelleyen nedir?

Bu ayarın geçici olarak devre dışı bırakılması, Google’ın belirli işlemlerle ilişkili site etiketlerini depolamasını engeller ve aramalardan veya diğer etkinliklerden toplanan bilgileri depolamayı durdurur. Kapatmak, yaklaşık konumunuzu ve gittiğiniz diğer yerleri (ev adresiniz gibi) gizli tutar.

Haritalar uygulaması gibi belirli özellikleri etkili bir şekilde kullanmak için Google’ın yine de konumunuza erişmesi gerekeceğini unutmayın. Ancak, yukarıdaki adımların tamamlanması, gelecekte herhangi bir etkinliğin saklanmasını engeller. Google, halka açık bir alandaki etkinliğinize zaman damgası eklediğinde, kişisel gizliliği korumak için tipik olarak 1.000’den fazla kullanıcısı olan bir mil kareden daha geniş bir alan içindedir. Google yardım sayfası Bunun, kişisel gizliliği korurken başka bir şehirden giriş yapmak gibi olağandışı etkinlikleri tespit etmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Ancak, Google’a bir dosyayı kullanması için izin verebilirsiniz. doğru konum – Belirli bir adres gibi tam konumunuz – tam olarak bulunduğunuz yere özel en iyi arama sonuçlarını almak için.

Google İzlemeyi Kapatmanın Artıları ve Eksileri

İzlemeyi kapatmak, daha az alakalı reklamlar, daha az faydalı arama önerileri göreceğiniz ve arama motorunu, uygulamalarını ve hizmetlerini kullanırken genellikle daha az kişiselleştirilmiş bir deneyim elde edeceğiniz anlamına gelir. Kişiselleştirilmiş reklamlardan hoşlananlar için izlemeyi kapatmak, Google’ın ilginizi çekebilecek şeyleri tahmin etmesini engeller. Ancak, mahremiyeti her şeyden üstün tutanlar için bu ayarı kapatmak mahremiyeti kaybetmeye değer olabilir.

Sonuç olarak: Gizliliğinizi koruyabilir ve kişiselleştirilmiş İnternet deneyiminizi kaçırabilir veya daha rastgele, filtrelenmemiş bilgiler yerine alakalı reklamları ve arama önerilerini görmeye devam edebilirsiniz.


Şimdi oyna:
Şunu izle:

Google nerede olduğunuzu biliyor


6:00

Eski site geçmişini sil

İzlemeyi devre dışı bırakmak, Google’ın yeni konum bilgilerini depolamasını engeller, ancak daha önce toplanan verileri silmez. Bu bilgileri nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. açmak Google.com Bir masaüstü veya mobil tarayıcıda, sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak Google hesabınızda oturum açın.

2. Giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşedeki kullanıcı simgenize tıklayın ve seçin Google hesabınızı yönetin.

3. Tıklayın Gizlilik ve kişiselleştirme.

4. Tıklayın Yaptığım şeyler ve ziyaret ettiğim yerler.

5. Tıklayın Konum kaydı içeri Tarih ayarları Kutu. bunu aç Etkinlik Kontrolleri.

6. Tıklayın Geçmiş yönetimi sayfanın altına yakın. Bu, sol üst köşede zaman çizelgesi olan bir harita açar. Harita nerede olduğunuzu gösterir ve zaman çizelgesi herhangi bir zamanda nerede olduğunuzu gösterir.

7. Belirli bir tarih için konumunuzu silmek için zaman çizelgesindeki tarihi tıklayın. Bu tarih daha sonra zaman çizelgesinin alt kısmında görüntülenecektir. üzerine dokunun çöpe atmak, yok etmek, yok etmek Tarihin sağındaki simge. Açılan pencerede, tıklayın bugün sil.

8. Tüm konum geçmişinizi bir kerede silmek için çöpe atmak, yok etmek, yok etmek haritanın sağ alt köşesine yakın. Açılan pencerede, yazan kutuya tıklayın Anlıyorum ve tüm konum geçmişini silmek istiyorum. Tıklayın Konum geçmişini silin.

Google’ın web ve uygulama etkinliklerinizi toplamasını önleyin

Yeni bir Google Hesabı oluşturduğunuzda, Google topladığı veri miktarını azaltır Sadece 18 aylık değerde kal Varsayılan olarak Web ve Uygulama Etkinliği – Bundan önceki her şey otomatik olarak silinir. Google’ın gelecekteki web ve uygulama etkinliklerini toplamasını nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. açmak Google.com Bir masaüstü veya mobil tarayıcıda, sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak Google hesabınızda oturum açın.

2. Giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşedeki kullanıcı simgenize tıklayın ve seçin Google hesabınızı yönetin.

3. Tıklayın Gizlilik ve kişiselleştirme.

4. Tıklayın Yaptığım şeyler ve gezdiğim yerler.

5. Tıklayın Web ve Uygulama Etkinliği içeri Tarih ayarları Kutu. bunu aç Etkinlik Kontrolleri.

6. Tıklayın kapatmak Web ve Uygulama Etkinliğinin altında.

7. Açılan pencerede, tıklayın durur.

8. Tıklayın Anladım.

Tüm Google web ve uygulama etkinliklerinizi silin

Google’ın web ve uygulama etkinliği toplamasını engellerseniz, Google daha önce verileriniz hâlâ elindeydi. Önceki web ve uygulama etkinliğini nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. açmak Google.com Bir masaüstü veya mobil tarayıcıda, sağ üst köşedeki düğmeyi kullanarak Google hesabınızda oturum açın.

2. Giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşedeki kullanıcı simgenize tıklayın ve seçin Google hesabınızı yönetin.

3. Tıklayın Gizlilik ve kişiselleştirme.

4. Tıklayın Yaptığım şeyler ve gezdiğim yerler.

5. Tıklayın Web ve Uygulama Etkinliği içeri Tarih ayarları Kutu. bunu aç Etkinlik Kontrolleri.

6. Tümünü Yönet’i tıklayın Web ve Uygulama Etkinliği ekranın alt kısmına yakın.

7. altında Aktivitenizi arayın, Tıklayın silmek sağda.

8. Yeni pencere, bir dosyayı silme seçeneklerini gösterecek Web ve Uygulama Etkinliği İtibaren son saatVe DünVe her zaman veya bir Özel alan. Seçmek her zaman.

9. Aktiviteyi silmek istediğiniz hizmetleri seçmenizi isteyen yeni bir pencere açılacaktır. hepsini seç Otomatik olarak kontrol edilir, ancak devam edip hangi uygulamalardan veya hizmetlerden bilgileri silmek istediğinizi seçebilir ve seçebilirsiniz. Tıklayın sıradaki Seçiminizden memnun olduğunuzda.

10. yazan bir açılır pencere açılır Aşağıdaki etkinliği silmek istediğinizi onaylayın Tepenin yakınında. Tıklayın
en silmek dibe yakın.

11. Tıklayın Anladım.

Daha fazla bilgi için Nasıl Görülür’e bakın Google sizi izliyorsaNe kadar veri? Google. toplar, ve nasıl saklan nereye gidiyorsun haritalar. Ayrıca Google geçmişinizi otomatik olarak silin.

READ  Eski Google CEO'su "Facebook ne yaptığını biliyordu" diyor.