Ağustos 8, 2022

PoderyGloria

Podery Gloria'da Türkiye'den ve dünyadan siyaset, iş dünyası

Apple Güvenlik Kontrolü: iPhone’unuzu Kötüye Kullanan Ortaklardan Nasıl Kilitlersiniz?

Aile üyelerine bunu yapma yeteneği verin sitenize bakın iPhone’unuzdaki kişisel bilgiler normal şartlar altında faydalı olabilir. Ancak bir partner veya başka bir aile üyesi tarafından tehdit edildiğini hissederseniz, keyfi veya şiddet içeren, güvenlik kontrolü ile önlem alabilirsiniz.

ayak basmak iOS 16Bu yeni özellik, tüm aygıtlarınızda iCloud oturumunuzu kapatmanıza, başkalarına verdiğiniz erişimi iptal etmenize, mesajları yalnızca bir aygıtla sınırlandırmanıza ve konum verilerini paylaşmayı durdurmanıza olanak tanır. Yeni mobil işletim sisteminin Eylül ayının ortalarında yayınlanması bekleniyor, ancak bir dosya indirerek erkenden kontrol edebilirsiniz. iOS 16 betası.


Bir güvenlik kontrolü ayarlayın

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

altında Güvenlik Kontrolü ayarlayabilirsiniz. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Güvenlik Kontrolü iPhone’unuzda. Tıklamak daha fazla bilgi edin Dosyayı okumak için bağlantı Kişisel Güvenlik Kullanım Kılavuzu(Yeni bir pencerede açılır)başka biri tarafından tehdit edildiğini düşünüyorsanız kendinizi ve hassas verilerinizi nasıl koruyacağınızı ana hatlarıyla belirtir.

Bu işlem sırasında istediğiniz zaman tıklayabilirsiniz. hızlı çıkış Bağlantı sağ üsttedir. Ne yaptığınızı kimsenin görmesini istemiyorsanız, bu sizi anında ana ekrana geri götürecektir.

Acil sıfırlamayı başlat

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Tıklamak Acil sıfırlama , ardından Face ID, Touch ID veya PIN ile işlemi onaylayın. Bu irade Siteyi paylaşmayı durdur Ve tüm uygulamalara erişimi iptal edin. Ayrıca Apple Kimliği parolanızı değiştirebilecek, güvenlik ayarlarınızı gözden geçirebilecek ve acil durumda irtibat kurulacak kişileri ekleyip kaldırabileceksiniz. Tıklamak Acil sıfırlamayı başlat devam etmek için düğmesine basın.

Erişimi sıfırla

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Diğer kişiler ve uygulamalarla paylaşılan bilgileri iptal etmek için Kişileri ve uygulamaları sıfırlayın süreci başlatmak için. Paylaşımdan çıkardığınız hiç kimse eyleminizden haberdar edilmeyecek, ancak paylaşılan bilgilerin artık onlara görünmediğini fark edebilir. Herkese ve tüm uygulamalara erişimi iptal etmek için, öğesine dokunun. Sıfırla. Yalnızca belirli kişiler ve uygulamalar için erişimi iptal etmek için Katılımı ve erişimi yönetme.

READ  Bu yeni hesap moduyla meraklı gözleri Google arama geçmişinizden uzak tutun

Güvenilir bir telefon numarasını kaldırın veya ekleyin

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Herkes ve Tüm Uygulamalar için Erişimi Sıfırla’yı seçerseniz, sonraki ekran güvenilir telefon numaralarınızı görüntüler. Eksi işaretine tıklayın () artık güvenmediğiniz bir numarayı kaldırmak için. Musluk Güvenilir bir telefon numarası ekleyin Bir numara eklemek için Bu numara daha sonra mevcut telefonunuza girmeniz gereken doğrulama kodunu içeren bir kısa mesaj alacaktır. Musluk Tamamlamak.

Şifre geliştirme

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Daha sonra Apple Kimliği parolanızı güncellemeniz istenecektir. tıklayabilirsiniz Daha sonra Ayarlar’da güncelleyin Şimdilik bu adımı atlamak istiyorsanız. Aksi takdirde, tıklayın Şifre geliştirme buton. Yeni parolayı yazıp yeniden yazın, ardından öğesine dokunun. Şifre geliştirme buton.

Acil durum kişisini kaldırın veya ekleyin

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Daha sonra acil durum kişilerinizi yönetebilirsiniz. Eksi işaretine tıklayın () bu kişiyi kaldırmak için mevcut bir acil durum kişisinin yanında veya simgesine dokunun. Acil durum kişisi ekleyin Farklı bir kişi eklemek için. Musluk Tamamlamak. Daha sonra güvenlik kontrolünün tamamlandığı size söylenecektir. Musluk o yaptı.


Manuel erişim yönetimi

Katılımı ve erişimi yönetme

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Tüm güvenlik taramasından geçmek yerine, belirli kişilere ve uygulamalara erişimi manuel olarak kaldırmayı seçebilirsiniz. Bunu Güvenlik Kontrolü ekranında yapmak için, öğesine dokunun. Katılımı ve erişimi yönetme Acil durum sıfırlaması yerine. Daha sonra hangi kişilerin, uygulamaların ve cihazların belirli bilgilere erişimi olduğunu gözden geçirebileceksiniz. Musluk Tamamlamak.

İnsan ve Bilgi Yönetimi

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Kişilerle Paylaş ekranından, bilgilerinize hangi kişilerin erişebildiğini ve kişilerinizle hangi hizmetlerin paylaşıldığını görebilirsiniz. altında İnsanlar sekmesinde artık verilerinizi paylaşmak istemediğiniz kişileri seçebilirsiniz. altında Bilgi sekmesinde, artık başkalarıyla paylaşmak istemediğiniz veri türünü seçin.

Tıklamak Inceleme sonrası Diğer değişiklikleri yapmak için, ardından öğesine dokunun. Tamamlamak. Bir sonraki ekran, belirli verilere erişebilen uygulamaları görüntüler. Uygulama listesini gözden geçirin ve hangilerini kaldırmak istediğinizi seçin. Tıklamak ben Belirli bir uygulamanın erişebildiği tüm bilgi parçalarını görmek için. Ardından, kaldırılacak belirli veri türlerini seçebilirsiniz.

READ  Apple, cinsel taciz mağdurlarını daha iyi korumak için iMessage güncellemelerini değiştirmeye çağırdı

Uygulama yönetimi

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Tıklamak Bilgi sekmesine gidin ve konumunuz, kameranız, mikrofonunuz veya medya kitaplığınız gibi artık uygulamalarla paylaşmak istemediğiniz bilgileri veya özellikleri seçin. Tıklamak ben Seçilen özelliğe veya verilere erişimi olan tüm uygulamaları görmek ve herhangi birini listeden kaldırmak için bir simge. Bittiğinde, öğesine dokunun. Uygulamaya erişimi durdurunöğesine dokunun, ardından Tamamlamak.

Editörlerimiz tarafından önerildi

Seçili cihazları kaldır

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Sonraki ekran, o anda Apple Kimliğinizle oturum açmış olan tüm cihazları görüntüler. Hesabınızdan hangisini kaldırmak istediğinizi seçin. sonra basın Seçili cihazları kaldır.

Şifre geliştirme

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

sonra tıklayabilirsiniz Şifre geliştirme Apple Kimliği parolanızı değiştirmek için. Musluk Daha sonra Ayarlar’da güncelleyin Şimdilik bu adımı atlamak için. Ardından, mevcut herhangi bir acil durum kişisini kaldırın ve isterseniz yeni bir kişi ekleyin. Musluk Tamamlamak.

Şifre Güncellemesi

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Bir sonraki ekran, cihaz şifrenizi güncellemenizi sağlar. Devam etmek için mevcut şifrenizi girin ve ardından yeni bir tane yazın. Ayrıca tıklayabilirsiniz atlar Parolanızı değiştirmek istemiyorsanız.

Yüz Kimliğini Sıfırla

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Daha önce Face ID özellikli iPhone’unuzda alternatif bir görünüm veya ikinci bir görünüm ayarladıysanız, fırsatınız olur. Yüz Kimliğini Sıfırla Ve bu ikinci görünümü kaldırın. Bunu yapmak için tıklayın Yüz Kimliğini Sıfırla Ve yüzünüzü kontrol etmek için adımları izleyin.

Diğer işlemleri görün

(Kredi: PCMag/Lance Whitney)

Son ekran size Güvenlik Kontrolü’nün tamamlandığını söyler, ancak diğer kişilerle paylaşıyor veya verilere erişiyor olabileceğiniz ayarları ve diğer özellikleri açıklar. Bu ekrandaki önerileri gözden geçirin ve konumunuzu, gizliliğinizi ve kendinizi korumak için gerekli olduğunu düşündüğünüz diğer işlemleri yapın.